3 ting du skal tænke over inden du køber båd

3 ting du skal tænke over inden du køber båd

Går du med tanker om at købe båd, men er du endnu ikke helt sikker på, om det er noget for dig, er der her et par gode ting at tænke over, inden du skriver under på købet og kan kalde dig selv for bådejer.

Det er nemlig ikke noget for alle at eje sådan en båd, men det er bare ikke alle, der får tænkt på det, inden de bruger mange tusind kroner på en ny båd.

Det kræver tid

For det første er det at have en båd en hobby, der kræver forholdsvis meget af din tid. Det er ikke bare at hoppe ombord og sejle ud et par gange om året, og så bare tro at det bliver ved det. Nej, der er en masse vedligehold af din båd, som du ikke kommer udenom, og det er ikke noget, der bare lige sker af sig selv. Så du skal være glad for at gå og pudse og pleje din båd, hvis du skal finde det sjovt at eje en båd. For det er uden tvivl en stor del af det.

Det kræver penge

Dernæst kræver det også en del penge at købe og at holde båd. En båd er ikke nødvendigvis billig i anskaffelse, men dertil kommer der jo så også alle de penge, du skal bruge på at have båden. Det koster penge i vedligeholdelse, opbevaring, bådplads og meget andet, som du ikke må undervurdere. Ligesom du med en bil også skal tænke på reparationer og forsikring, og ikke bare bilens købspris, er der også mange andre omkostninger ved at have båd end bare det at købe den. Så tænk gerne over om du har råd til at have båd i det hele taget.

Hvad vil du bruge båden til?

Og her til sidst kan det være en god idé at tænke en ekstra gang over, hvad du egentlig vil bruge båden til, eller hvor meget du vil bruge den. Det er klart, at hvis du har en drøm om at sejle jorden rundt eller bare rundt i det danske øhav, er det jo godt med en båd. Men hvis du ikke engang har i sinde at tage beviser eller certifikater til at må styre din båd, er der jo ingen grund til at kaste dig ud i det projekt.

Du kan altid låne penge til at købe en båd online, uanset om du så er på SU, har et fuldtidsjob eller andet. SU lån satser er nok ikke høje nok til at give dig penge til en båd, og så er det jo godt, at du kan finde andre lån på nettet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.